Електронне безсоння

12 Січня 2018 08:50

За словами медиків, все більше число людей звертаються до них за допомогою зі скаргами на хронічну втому. І це характерно, практично, для будь-якої з країн світу. Причому, на швидку стомлюваність і постійну втому люди скаржаться завжди, в тому числі, після хорошого повноцінного сну або відпустки.

Електронне безсоння

За оцінками лікарів, зі всіх звертаються до них пацієнтів, реальне захворювання, іменоване хронічною втомою, присутня лише у кожного п’ятого. Все ж інше – це випадки, які фахівці кваліфікували як «електронне безсоння».
Сидячи в залі кінотеатру або на трибуні футбольного матчу, вони в чаті Facebook обговорюють цікавий епізод або не забитий гол, відправляючись за місто на шашлики, вони швидше забудуть шампури, ніж мобільний телефон, а вставши посеред ночі попити водички, вони обов’язково не забудуть заглянути в електронну пошту . Сучасні ж комунікаційні можливості, тільки підстьобують інтерес: від оповитого міста павутини вай-фаю, немає порятунку ні в метро, ​​ні в кафе, ні за містом.

Цікаво, що пишуть щодо хронічної втоми та електронного безсоння на різних інтернет-форумах: користувачі сформували дві головні причини таких явищ: гіпотеріоз, тобто зниження функціоналу щитовидної залози, а також так звану «адреналінову втому», симптоми якої крім просто втоми, включають в себе проблеми з травленням, з нервами і інші «незрозумілі» болі. В кінцевому ж результаті, у всьому винен стрес, які «зношує» наднирники. Зауважу, що в офіційній медицині про такий недугу нічого не говориться.

А що ж роблять лікарі для бажаючих позбавитися від «адреналінової втоми»? Природно, виписують стероїдні препарати, які пригнічують адреналінову систему мозку. А між тим, це загрожує ушкодженнями печінки і серця, знижує статевий потяг, призводить до різких перепадів настрою, викликає вибухову необгрунтовану агресивність.

Позбутися ж від хронічної втоми, на думку фахівців, допоможе саме елементарна дія: вирушаючи спати, вимикайте мобільні телефони, ноутбуки та інші подібні до них гаджети.

http://www.infoportal.pp.ua/publ/zdorov_96_ja/elektronne_bezsonnja/8-1-0-166