Катастрофа танкера біля берегів Китаю: гігантську нафтову пляма загасили, вона загрожує екологічною катастрофою

16 Січня 2018 13:39

Найбільша за кілька десятиліть аварія нафтового танкера призвела до утворення плями площею понад 140 квадратних кілометрів, що загрожує екосистемі Східно-Китайського моря.

У Східнокитайському морі загасили гігантську пляму нафтопродуктів, що утворилася в результаті аварії іранського нафтового танкера, повідомили ЗМІ з посиланням на Мінтранс КНР. Полум’я було повністю погашено до полудня 15 січня за місцевим часом.

Як повідомляє Reuters, розмір нафтової плями, що утворилася після аварії, за даними берегової охорони Японії, – 13 км в довжину і 11 км в ширину. Завдяки роботі берегової охорони його вдалося стримати від подальшого збільшення. Експерти побоюються, що затоплення корабля є потенційно більш небезпечним для екосистеми, ніж горіння нафтопродуктів. Аварія танкера призведе до потрапляння у море конденсату і токсичного суднового палива. У Східнокитайському морі живуть кити, морські свині і морські птахи. Як повідомляв УНІАН, танкер Sanchi, що належить іранській фірмі, зіткнувся з суховантажем Crystal, який перевозив зерно, 6 січня. Екіпаж китайського суховантажу, що складається з 21 людини, був евакуйований. Серед них ніхто не постраждав. Пожежа на танкері палала вісім днів, перш ніж він затонув. Загинули 32 людини, які перебували на борту танкера (30 іранців і два громадянина Бангладеш).

https://ecology.unian.ua/2346717-katastrofa-tankera-bilya-beregiv-kitayu-gigantsku-naftovu-plyama-zagasili-vona-zagrojue-ekologichnoyu-katastrofoyu.html