Казкові світи Бориса Валеджо

8 Січня 2018 11:10

Борис Валеджо (Борис Вальєхо, Boris Vallejo) народився 8 січня 1941 році, в сім’ї успішного адвоката в Лімі, Перу. З раннього віку він цікавився мистецтвом, але свою кар’єру хотів зв’язати зовсім з іншим: він сім років вчився грати на скрипці, сподіваючись стати виконавцем. Тим не менш, Валеджо відвернувся від мистецтв і протягом двох років відвідував шкільний курс початкової медицини. Пізніше він знайшов хороше застосування отриманим знанням, особливо в області анатомії. Після двох років, з допомогою друзів і колег, які помітили, як добре він малює, Валеджо вступив на відділення образотворчих мистецтв у Національну Школу Мистецтв в Перу – художній коледж, де він отримав п’ятирічну освіту. Йому не потрібно багато часу, щоб отримати престижну золоту медаль за чудову навчання. У 16 років Валеджо отримав запрошення на навчання до Флоренції, але він відмовився від пропозиції. Валеджо швидко заробив довіру як художник, і в 1964 він зібрав портфель з частиною своїх робіт і емігрував до Сполучених Штатів. Він сподівався на більш успішну кар’єру, ніж міг коли-небудь мати в Лімі. Він навчився працювати в стислі терміни і робити швидку, безглузду роботу, яка не вимагала ніякого натхнення. На зміну різдвяним листівкам, рекламі взуття та краваток прийшли збірники коміксів. Борису подобався цей вид образотворчого мистецтва, спостереження за випирають м’язами героїв і за фантастичними монстрами, він думав, що зможе малювати не тільки подібні речі, але навіть більш кращі. Його впевненість у собі була небезпідставною. Коли він приніс деякі ескізи монстрів в Marvel Comics, він відразу ж зрозумів, що їм подобається його робота, і вони хочуть від нього подальшого розвитку цього напрямку.

У рамках даного художнього жанру фантастичні створення Валеджо – реальні та міфічні тварини або демоноподобние герої типу Конан-Варвара – поступово стали еталонами.


Валеджо малює в жанрі фентезі з двох причин. По-перше, він хоче працювати як живописець, а по-друге, він віддає перевагу реалістичний живопис з природою і людьми в якості головних об’єктів. Він живе в ідеальний для себе час через зростання популярності літератури та живопису жанру фентезі. І разом з тим зростають його майстерність і знання.
 

Офіційний сайт художника: http://www.borisjulie.com/originals/boris-vallejo/fantasy/