Кукурузник, який прорвався в Угорщину, належить жителю Авдіївки

18 Січня 2018 12:40
Прикордонники не могли зупинити літак, оскільки не мають коштів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України

Українські прикордонники підтвердили, що ситуація з перетином українсько-угорського кордону легкомоторним літаком з нелегалами мала місце. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Укрінформ.

“Така ситуація мала місце. Літак вилітав з тилових районів, розташованих далеко від державного кордону”, – зазначив він.

Спікер зазначив, що літак прикордонники не могли зупинити, тому що Держприкордонслужба не має коштів, які можуть зупинити авіасудно, що перетинає повітряний простір України.

Слободян зазначив, що спільно з угорською стороною буде проведено розслідування щодо цієї ситуації – визначення кола осіб, причетних “до цієї махінації”.

Спікер ДПСУ також зазначив, що інформацію про власника цього літака і можливу його причетність до незаконної діяльності прикордонники свого часу передавали в компетентні органи, і тепер необхідно з’ясувати, чому не було відповідної та своєчасної реакції на повідомлення Держприкордонслужби.

Слободян повідомив, що власник літака має постійне місце проживання – це місто Авдіївка Донецької області.

Як повідомляли угорські ЗМІ, правоохоронні органи країни затримали легкомоторний літак Ан-2, на якому нібито 11 нелегалів незаконно перетнули українсько-угорський кордон. Як заявили в поліції, легкомоторний літак приземлився вночі в селі Каллошем’єн в окрузі Саболч-Сатмар-Берег на прикордонній території. Його випадково помітив працівник поліції, який живе в селі.

Посилені наряди поліції з собаками виявили на місці приземлення кинутий літак, а потім і прибулих на ньому. Затримано 11 вихідців з Азії – вісім в’єтнамців і троє громадян Афганістану.

Як заявили в поліції, зараз встановлюють місцезнаходження пілота літака, а також організатора повітряного переправлення нелегалів.

Раніше повідомлялося, що на Волині СБУ блокувала канал нелегального переправлення осіб в країни Євросоюзу.

“5 копійок від РК: “кошти” потрібні? А кулею кукурузник не пробували?