Malanka-фест на Донеччині об’єднає всі новорічні свята

12 Січня 2018 16:34
Наступної суботи, 20 січня, в Костянтинівці, що на Донеччині, відбудеться перший зимовий фестиваль “Malanka-фест”, в якому візьмуть участь представники різних областей України.

Про це повідомляють організатори заходу – вільний простір DRUZI – на своїй сторінці в Facebook.

“Ми хочемо зробити нову зимову традицію у Костянтинівці – фестиваль української культури. У рамках фестивалю “Malanka” ми об’єднаємо всі новорічні свята. До нас приїдуть гості зі всієї України. Мешканці Костянтинівки зможуть виступити як приймаючі родини для приїжджих на фестиваль”, – розповіла dotb.dn.ua координатор ГО “DRUZI” Наталка Сосницька

Як обіцяють організатори, від опівдня і до вечора Палац культури і площа біля нього перетворяться на справжню зимову казку. Тут будуть колядувати, щедрувати і насолоджуватися справжніми українськими традиціями, святковими майстер-класами, виступами музичних гуртів.

Крім того, буде нагода відвідати великий різдвяний ярмарок, на якому місцеві підприємці частуватимуть смачними стравами й напоями і демонструватимуть власні вироби. Також на відвідувачів фестивалю чекають професійні виступи вертепів та колективів з усіх куточків України.

“Ми віримо, що спільні традиції зможуть об’єднати Костянтинівку та зробити нас ближчими один до одного. Приєднуйся до пошуків сімейних традицій на Malanka-фест!”, – написали організатори.

Ініціативу реалізує вільний простір DRUZI в межах проекту “Українська ініціатива зміцнення громадської довіри”, що фінансується Агенцією США з Міжнародного розвитку.

https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2380535-malankafest-na-doneccini-obednae-vsi-novoricni-svata.html