Новий скандал навколо знесення Арки дружби народів у Києві: в мережі з’явилися потужні фотоколажі з монументом

24 Січня 2018 12:01

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив здивування з приводу того, що в Києві досі стоїть Арка дружби народів. Після цього користувачі мережі стали пропонувати варіанти реконструкції монументу.

Заява Клімкіна та фотоколажі опубліковані в Twitter.

“Покладаючи квіти до пам’ятників Шевченкові та Грушевському у День Соборності, мені спало на думку, що у нас залишаються й інші символи на кшталт Арки дружби народів. Чи ми у символах заплуталися, чи, може, так через те, що не залишилося піонерів, які б на металобрухт розібрали?”, – написав Клімкін.

“Була ідея, переробити пам’ятник, візуально його розірвавши. Щоб була “Арка не дружби”. Може провести конкурс з цього питання?”, “Була вже пропозиція розфарбувати арку дружби народів в кольори веселки і цим показати Європі свою повну толерантність до ЛГБТ. Навіть почали було розфарбовувати. чомусь справа застопорилася. пора закінчувати”, – також пишуть в мережі.

https://apostrophe.ua/ua/news/society/kiev/2018-01-24/novyj-skandal-vokrug-snosa-arki-druzhby-narodov-v-kieve-v-seti-poyavilis-moschnye-fotokollazhi-s-monumentom/119438