ПАРЄ проголосувала за поправки України до резолюції щодо процедури моніторингу

26 Січня 2018 14:10

Парламентська асамблея ради Європи підтримала поправки української делегації до резолюції “Розвиток процедури моніторингу”. Про це в п’ятницю, 26 січня, повідомив віце-президент  ПАРЄ Володимир Ар’єв.

“ПАРЄ підтримала важливі поправки української делегації в резолюцію “Розвиток процедури моніторингу”. Крім чергового нагадування про агресію на Донбасі і анексію Криму, Асамблея знову поставила вимогу від РФ виконувати резолюції ПАРЄ з цих питань”, – наголосив він.

За словами Ар’єва, у контексті зусиль генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда та інших прихильників повернення російської делегації в Асамблею, це може бути важливим сигналом для тих, “хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування”.

Зазначимо, що після вступу країни в Раду Європи,  ПАРЄ слідкує за тим, як держава виконує взяті на себе  зобов’язання.

Як повідомлялося, перед засіданням спеціального комітету ПАРЄ представники керівництва парламенту Росії повідомили, що навіть в разі повернення не мають наміру виконувати раніше ухвалені рішення асамблеї. У МЗС України наголосили, що після відповідних заявсанкції проти Росії мають бути посилені.

http://tyzhden.ua/News/208443