Скарбники України пошили своїми руками прапор України завдовжки з кілометр, який розгорнуть у Києві на Хрещатику

21 Січня 2018 12:40

У понеділок Україна відзначатиме день Соборності.  Вранці у Києві на Хрещатику буде розгорнуто найдовший прапор країни, який створювали скарбничі з усіх регіонів. Метою їх  Всеукраїнської акції «Об’єднаймо Україну!» є засвідчення єдності держави в її цінностях та прагненні до миру. Рекорд з довжини прапору буде зафіксовано у «Книзі рекордів України».

Як розповідають учасники акції, діяти вони почали ще влітку. У День національного прапора в Станицю Луганську голова Держскарбниці України Тетяна Слюз привезла полотно, до якого співробітники служби у Луганській, а потім у Донецькій областях приєднали свої частини блакитно-жовтої тканини майбутнього прапора. З серпня загальне полотнище передавалося скарбникам України з області до області, доповнюючись прапорами територіальних складових держави, які люди зшивали вручну.

Таким чином, на сьогодні прапор сягнув вже понад тисячу метрів.  Для його розгортання у Києві буде залучено більше 700 осіб – співробітників державної скарбниці з кожного регіону країни.

Всеукраїнська акція завершиться на Хрещатику, коли дві частини прапора розгорнуть від Європейської площі до Бесарабки і зшиють в одне полотнище.

Початок заходів – об 11 годині в понеділок.  Подивитися на це величне дійство запрошують всіх громадян України.

https://vechirniykiev.com.ua/news/skarbnyky-ukrayiny-poshyly-svoyimy-rukamy-prapor-ukrayiny-zavdovzhky-z-kilometr-yakyy-roz-hornut-u-kyyevi-na-khreshchatyku