Теракт у Кабулі. У МЗС встановили особи всіх загиблих українців

22 Січня 2018 13:41
У відомстві також повідомили, що в Кабулі перебуває 19 українців, яких врятували у готелі.

Директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Сергій Погорельцев повідомив, що вже ідентифіковані особи українців, які загинули внаслідок теракту в Кабулі. Про це в понеділок, 22 січня, пише Українська правда.

Зазначається, що серед загиблих – п’ять  чоловіків і дві жінки.

“Підтверджено загибель 7 громадян. Тіла уже ідентифікували. Серед загиблих дві жінки. Висловлюю співчуття рідним” – сказав Погорельцев.

За його словами, на місці працює консул, якого відрядили з посольства в Таджикистані для оперативного вирішення питань з ідентифікацією, репатріацією тощо. У МЗС наразі не називають прізвища загиблих.

“Готується спецрейс за дорученням прем’єр-міністра. Полетить літак ДСНС за тілами. Наразі опрацьовується питання отримання дозволів на політ. Виписані уже 6 свідоцтв про смерть”, – сказав Погорельцев.

У відомстві також повідомили, що в Кабулі перебуває 19 українців, яких врятували у готелі.

“Наші громадяни знаходяться у безпечному місці, на одній з військових баз. Частина з тих, що були на військовій базі уже повернулися до готелю. Йдеться 19 осіб. Очевидно, якась кількість з них, або всі вони громадяни України. Це за інформацією наших партнерів”, – сказав Погорельцев.

Він запевнив, що у готелі наразі безпечно. Усі українці, що перебували у готелі, працівники авіакомпаній. Погорельцев також уточнив, що люди повернулися до готелю, щоб забрати свої речі.

“Після того, як вони заберуть свої речі, то їх знову розмістять на військовій базі. Планується, що вони вже завтра вилетять в Україну”, – підсумував Погорельцев.

Як повідомлялось, посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Нікітюк повідомив, що кількість загиблих громадян України в результаті нападу на готель “Інтерконтиненталь” у Кабулі збільшилась до 7 осіб. Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що внаслідок теракту загинули 6 громадян України.  Також директор авіакомпанії Володимир Костенко повідомив, що серед загиблих двоє пілотів української приватної авіакомпанії “Українські крила”.

Напад на готель Intercontinental Кабулі було скоєно 20 січня приблизно о 21:30 за місцевим часом. Поліція ліквідувала чотирьох нападників. За даними МВС, загинуло щонайменше 18 людей, серед яких 14 іноземців. Тим часом афганське видання Tolo News із посиланням на джерела в силових структурах повідомило про 43 загиблих унаслідок теракту.

Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця. Згодом МЗС поширило повідомлення про те, що внаслідок терористичної атаки у Кабулі загинуло декілька громадян України. Деталі обіцяли повідомити 22 січня зранку.

Своєю чергою представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що в Кабулі внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental загинув громадянин України. За попередньою інформацією, він працював у місцевій авіакомпанії. Крім загиблого українця, у готелі перебувало ще кілька наших співгромадян.

Також у ВВС повідомили з посиланням на поліцію Кабула, що наразі упізнано 12 із 14 іноземців, які загинули внаслідок нападу бойовиків на готель Intercontinental у Кабулі. Серед них дев’ятеро громадян України, один німець, грек та один громадянин Казахстану. Ще двох осіб не ідентифіковано.

http://tyzhden.ua/News/208104