Трамп запропонував перенести з Мінська переговори по Донбасу

19 Січня 2018 17:10

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це вчора, 18 січня, заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на брифінгу в Нью-Йорку за підсумками зустрічі з Трампом, передає Today.kz.

“Напряму ця розмова не походив – обстановка не дозволяє, самі знаєте. Тому я не став це педалювати. Але ми через Північну Корею перекинули “місток” до України. (…) Є мінські домовленості, які зайшли в глухий кут, я вважаю. Зараз миротворців треба вводити в Донбас і Луганськ. (…) Треба зближувати ці позиції, приходити до порозуміння. “Мінськ-1” в глухому куті, потрібен “Мінськ-2”, – розповів Назарбаєв.

За його словами, Трамп запропонував перенести переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі в Казахстан.

“Давайте в іншому місці, не в Мінську”. Я кажу: “Давайте в Казахстані, як спочатку повинно було бути”. (…) Домовилися в цьому напрямку працювати”, – переказав Назарбаєв слова Трампа.

Нагадаємо, наступна зустріч тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) відбудеться 31 січня 2018 року.

https://www.rbc.ua/ukr/news/tramp-predlozhil-perenesti-minska-peregovory-1516343188.html

“5 копійок” від “РК”: Враховуючі, що в “дружній” Білорусі ФСБ спокійно викрадає українських громадян, Мінськ, як майданчик для перемовин зробився досить таки незручним…