У ГПУ прокоментували інформацію про причетність компанії Гонтаревої до виведення коштів з України

14 Січня 2018 11:25

Генеральна прокуратура ще два місяці тому відправила запит до однієї з судових експертних установ для проведення економічної експертизи щодо можливої ​​причетності компанії Investment Capital Ukraine (ICU) до виведення з України коштів.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі Громадського радіо.

Він зазначив, що експертиза ще триває, і додав: діяльність посадових осіб як цієї компанії, так і державних банків і Нацбанку України є предметом цілої низки інших кримінальних проваджень, здійснюваних в Гнепрокуратурі та НАБУ.

Нагадаємо, 10 січня Al Jazeera опублікувала інформацію, згідно з якою українська інвестиційна компанія ICU (Investment Capital Ukraine) допомагала президенту-втікачу Віктору Януковичу вивести з країни $1,5 млрд в період з 2012 по 2014 рік.

У ICU називають цю інформацію недостовірною.

Група ICU створена в червні 2006 року, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять Інвестиційний капітал Україна, однойменна компанія з управління активами (КУА), банк Авангард і КУА-АПФ Трійка Діалог Україна.

У 2014 році новопризначена голова Національного банку України Валерія Гонтарева пішла з посади голови ради директорів ICU і продала свою частку групі.