У Києві 14 січня відбудеться “Вечір Різдвяних Василів”

13 Січня 2018 09:00


У свято Василя 14 січня в столиці відбудеться захід, присвячений пам’яті Василя Стуса, Василя Симоненка, Василя Чумака, Василя Еллана-Блакитного, які народилися у ці різдвяні дні.

“Цього року свято Різдвяних Василів приурочено до 80-річчя з дня народження Василя Стуса. Вечір відбудеться 14 січня о 18:30 у Колонній залі КМДА”, – ідеться в повідомленні.

У заході візьмуть участь дисидент, історик дисидентського руху Василь Овсієнко, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, серед виконавців – Неля Франчук, Григорій Лук’яненко та Мар’яна Лук’яненко, скрипаль Кирило Стеценко, дитячий фольклорний театр “Дай Боже” під керівництвом Ольги Мельник, дитячий фольклорний гурт “Орелі” Музею Івана Гончара. Ведучий заходу – актор та бард Кирило Булкін.

Під час вечора звучатиме також слово філософа, публіциста, дисидента Євгена Сверстюка, який започаткував це свято, адже збереглись аудіозаписи його голосу. Зокрема, присутні зможуть почути фрагменти аудіозаписів про Василя Стуса.

За життя Сверстюка у цей день відбувалося оголошення лауреатів премії Василя Стуса. Відтак нині це свято є також вечором пам’яті Євгена Олександровича.

Організатори заходу – Український інститут національної пам’яті, видавництво “Кліо” за сприяння фракції ВО “Свобода” у Київській міській раді.

Під час вечора працюватиме книжкова виставка-ярмарок. Вхід вільний.

https://day.kyiv.ua/uk/news/120118-wwukrinformrurubric-culture2380955-v-kieve-14-anvara-sostoitsa-vecer