У МІНФІНІ США ПОЯСНИЛИ ОСОБЛИВОСТІ “КРЕМЛІВСЬКОЇ ДОПОВІДІ”

31 Січня 2018 10:55

“Кремлівське досьє” призведе до нових санкцій – міністр фінансів США
Мінфін США наголошує, що оприлюднена несекретна частина так званої “кремлівської доповіді” зі списком олігархів не вказує на те, що ці люди причетні до злочинної діяльності, і що вони опинилися під санкціями.

Водночас, у Мінфіні не виключають, що обмеження проти цих осіб таки будуть запроваджені, – про це пише Укрінформ.

»Цей звіт не є “списком санкцій”, – наголошується в поясненні. Тим не менше, в документі зазначається, що згадані у списку особи “можуть потрапити під санкції” в контексті інших рішень влади.

Оприлюднений перелік не потрібно тлумачити як накладання обмежень на визначених фізичних та юридичних осіб. Це також не означає застосування обмежень щодо ведення бізнесу з цими особами з боку громадян США або інших іноземних осіб.

У Міністерстві також зауважили, що несекретна частина доповіді зі списком прізвищ також не вказує на те, що ці особи були залучені до якоїсь злочинної діяльності.

Відомство лише констатувало, що цей список був представлений в рамках доповіді відповідним комітетам Конгресу США на виконання розділу 241 закону CAATSA (Акту протистояння противникам Америки через санкції).

Як повідомлялося, 30 січня, міністерство фінансів США оприлюднило “кремлівський список” – перелік осіб, наближених до президента РФ Володимира Путіна, проти яких будь-якого часу

Стовпи режиму Путіна. Усе, що треба знати про фігурантів “кремлівського списку” США
можуть бути введені санкції. Загалом до нього увійшло 210 осіб, з яких 114 з вищого політичного олімпу. Інші 96 осіб представлені мільярдерами, чиї прізвища були взяті просто зі списку Forbes із статком більше мільярда доларів. Серед них відомі брати Борис і Аркадій Ротенберги, засновник Яндексу Аркадій Волож, Роман Абрамович, власник Лукойл Вагіт Алекперов, Євген Касперський та інші.

https://tsn.ua/svit/u-ssha-ne-viklyuchayut-scho-rosiyski-oligarhi-iz-kremlivskoyi-dopovidi-mozhut-potrapiti-pid-sankciyi-1099405.html