У РАДІ ПРОПОНУЮТЬ ОПРИЛЮДНЮВАТИ ЗАРПЛАТИ ДЕПУТАТІВ ТА ВИСОКОПОСАДОВЦІВ

10 Січня 2018 17:17

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про оприлюднення зарплат народних депутатів, урядовців та інших високопосадовців.

Зокрема, пропонується Кабінету Міністрів забезпечити щомісячне оприлюднення в друкованому засобі масової інформації газета «Урядовий Кур’єр» розмірів заробітних плат (включаючи премії, надбавки, доплати та інші виплати), виплачених:

членам Кабінету Міністрів України;

народним депутатам України,

керівнику та заступникам керівника НАК «Нафтогаз України», «Укргазвидобування», «Укрзалізниця”, «Укрнафта»;

керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств у разі, якщо розмір їх заробітної плати за місяць, перевищив 30 мінімальних заробітних плат.

Водночас керівників органів та держпідприємств пропонують зобов’язати публікувати нформації про розміри виплачених заробітних плат на офіційних веб-сайтах.

Раніше ж у парламенті реєстрували проект з пропозицією встановити обмеження для зарплат посадовців. Зокрема, пропонується обмежити максимальний розмір заробітної плати, із урахуванням усіх надбавок, доплат, премій і винагород, для державних підприємств, установ, організацій; державних холдингових компаній;  державних акціонерних товариств та акціонерних товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, частка яких складає не менше 51 відсотка; а також державних службовців та встановити, що максимальний розмір заробітної плати не може перевищувати 60 мінімальних заробітних плат.

http://ukrainepravo.com/news/ukraine/u-radi-proponuyut-oprilyudnyuvati-zarplati-deputativ-ta-visokoposadovtsiv/