У Запоріжжі священик Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого малюка

5 Січня 2018 09:30

Священик УПЦ Московського патріархату Євген Молчанов відмовився відспівувати малюка, який у передноворічний вечір трагічно загинув у Запоріжжі через самогубця.

Про це з посиланням на батька дитини Романа Поліщука повідомляє “Форпост“, передає портал Depo.Запоріжжя.

Під час церемонії прощання, яку організувала одна ритуальна служба, священик відмовився відспівувати дворічного малюка, дізнавшись, що той був хрещений у церкві Київського патріархату. Батьки загиблого хлопчика спробували звернутися в найближчий храм, там їм також відмовили з цієї ж причини. І решті решт на церемонію прибув священик з церкви Святого Миколая, де хрестили дитину, і відспівав покійного.

В ритуальній службі повідомили: не могли передбачити те, що дитина хрещена у церкві Київського патріархату, адже таких храмів у Запоріжжі лише два.

В Запорізькій єпархії УПЦ МП дії священиків, що відмовилися відспівувати малюка, схвалили. “Згідно канонів нашої церкви ми не можемо здійснювати обряд стосовно прихожан інших конфесій. Священик зробив правильно…” – прокоментував митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

У той же час священики Київського патріархату обурені вчинком “колег”.

Керівник Чернігівської єпархії УПЦ КП Євстратій Зоря на своїй сторінці у “Фейсбуці” зазначив, що священика, який під час поховання відмовився звершувати чин похорону (відспівування) дворічної дитини, важко вважати священиком.

“Мабуть, в МП думають, що таке їхнє ставлення погіршує положення Київського Патріархату. Так само як невставання під час оголошення імен Героїв України чи не-співання Гімну під час зустрічі звільнених бранців “русского мира” – “сприяє миру та єднає Україну”, – прокоментував свячено служитель.

Нагадаємо, 31 грудня у Запоріжжі стався жахливий випадок: самогубець викинувся з вікна та впав на малюка, що вийшов із батьком із під’їзду. Малюка намагалися врятувати медики, але травми були не сумісні з життям. Хлопчик помер, його поховали у вівторок, 2 січня.

https://zp.depo.ua/ukr/zp/u-zaporizhzhi-svyaschenik-moskovskogo-patriarhatu-vidmovivsya-vidspivuvati-tragichno-zagiblogo-malyuka-20180104703910