Українські військові в АТО вперше з початку перемир’я були змушені відкрити вогонь у відповідь

9 Січня 2018 15:30

Військовослужбовці збройних сил України змушені були відкривати вогонь у відповідь на обстріли їхніх позицій бойовиками. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент УНН.

“Доба, що минула, відзначилась певним загостренням ситуації а районі АТО. Ворог вдався до обстрілів позицій ВСУ, зокрема із озброєння, забороненого мінськими угодами, бойових машин піхоти та гранатометів. Згадані злочинні дії окупанта загрожували життю і здоров’ю наших військовослужбовців, тому вони були змушені вперше після початку новорічно-різдвяного перемир’я адекватно відповідати на ці провокації”, – повідомив О.Мотузяник.

Так, загалом протягом минулої доби в зоні АТО було зафіксовано 6 обстрілів позицій ВСУ. Жоден український військовий не загинув, проте неподалік Світлодарська та Новотроїцька зазнали поранень троє військовослужбовців, один з них у тяжкому стані.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1708682-ukrayinski-viyskovi-v-ato-vpershe-z-pochatku-peremirya-buli-zmusheni-vidkriti-vogon-u-vidpovid