Вбивство Ноздровської: поліція відтворила хід подій того дня

5 Січня 2018 17:27

Правоохоронцям вдалося частково відновити хід подій дня вбивства юриста Ірини Ноздровської.

Про це Обозревателю розповів начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін.

Правоохоронці повністю відтворили маршрут пересування Ірини перед вбивством від місця її роботи до місця виявлення тіла.

Аброськін заявляє, що смерть наступила увечері 29 грудня. Точний час встановлять після проведення комплексної експертизи.

Використовуючи технічні можливості, правоохоронці відстежили пересування Ноздровської і скільки це зайняло часу.

Ірина вийшла на станції метро Героїв Дніпра, сіла, швидше за все, в маршрутне таксі і доїхала практично до свого будинку.

Близько 17-ї години вечора Ірина розмовляла з матір’ю, через пару хвилин зафіксовано ще одне з’єднання. Мобільний телефон Ноздровської був включений майже до 19 години 29 грудня.

У поліції вважають, що Ірина доїхала від метро додому, де її могли чекати, або вона їхала з вбивцею.

Аброськін підтвердив, що тіло жінки знайшли в річці, їй завдали більше десяти ножових поранень.

На Ірині був тільки бюстгалтер. Злочинець, можливо, хотів позбутися слідів, щоб поліція не виявила його ДНК. Також ймовірно, що вбивця хотів вступити з Ноздровською в ​​статевий контакт. Одяг не знайшли.

На місці працювали водолази, на дні річки знайшли кілька ножів, але за розміром леза жоден ніж не підходить. Вони не є знаряддям злочину.

Огляд території триває. У воді знайшли мобільний Ірини і чохол від її другого телефону.

Стверджувати, що вбивство сталося біля річки – зарано, тіло жінки туди могли привезти, каже начальник кримінальної поліції.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення.

1 січня в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської. Правоохоронці розглядають чотири основні версії вбивства Ірини: професійна діяльність, справа за фактом ДТП, в якому загинула її сестра, хуліганство, а також можлива спроба згвалтування правозахисниці.