Фахівці назвали кращі продукти для зміцнення кісток

12 Лютого 2018 09:20

Для того щоб бути здоровим, людині потрібно повноцінно харчуватися, передаєUkr.Media. Це означає, що в їжі повинні бути присутнім необхідні для організму вітаміни, макро – і мікроелементи. Один з найважливіших потрібних нам мікроелементів — кальцій.

Кальцій – основний будівельний елемент в організмі. Міцні зуби і кістки – його фосфору заслуга. Кальцій необхідний для нормального формування кісток, волосся, нігтів, зубів і зубної емалі Самі потужні постачальники кальцію — молоко і сир.

Але дослідження останніх років довели, що кальцій міститься в усіх овочах з зеленим листям і в багатьох фруктах. Зараз найбагатшими джерелами кальцію вважають насіння кунжуту і маку, горіхи, морську капусту, бобові, яку сезонну зелень, сухофрукти (інжир, курага, родзинки, фініки, чорнослив), а також свіжі абрикоси, апельсини, яблука, чорну смородину і грейпфрут.

Насіння соняшнику.

Насіння соняшнику ідеально підходять для перекусу або в якості добавки до салату. У двох столових ложках насіння соняшнику міститься 88 мг кальцію. Оскільки насіння досить низькокалорійні, ви можете не турбуватися за вашу фігуру.

Броколі.

У 100 г брокколі міститься 47 мг кальцію. Плюс в тому, що брокколі — низькокалорійний продукт, в якому міститься майже в два рази більше вітаміну с, ніж в апельсинах. Це прекрасне доповнення до основної страви в якості гарніру.

Броколі.

У 100 г брокколі міститься 47 мг кальцію. Плюс в тому, що брокколі — низькокалорійний продукт, в якому міститься майже в два рази більше вітаміну с, ніж в апельсинах. Це прекрасне доповнення до основної страви в якості гарніру.

Сардина.

У 100 г сардин у маслі міститься 383 мг кальцію. Також, сардини — прекрасне джерело вітамінів D і B12. Якщо ви любитель морепродуктів, вам буде цікаво дізнатися, що кальцій також міститься в м’ясі лосося, анчоусах і креветки.

Тофу.У 100 г тофу міститься 350 мг кальцію, тобто в повній чашці — 800 мг, що недалеко від добової норми. Прекрасне джерело кальцію для вегетаріанців.

https://ukr.media/medicine/344125/