ГЕРАЩЕНКО ПРО ЗАСІДАННЯ В МІНСЬКУ: ВАТАЖКИ ОРДЛО ПЕРЕЙШЛИ ДО ОСОБИСТИХ ПОГРОЗ

15 Лютого 2018 09:55

Засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 14 лютого завершилося безрезультатно. Росія блокує відкриття КПВВ “Золоте” та не погоджується на компроміс у питанні звільнення заручників. Про це повідомила представник України на переговорах Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

Вона наголосила: Україна готова передати РФ засуджених за злочини перед Україною росіян в обмін на політв’язнів Кремля.

“Готові до компромісу задля якнайшвидшого звільнення й, попри всі перепони, працюємо над цим”, – зазначила Геращенко.

Водночас, вона розповіла: “Під час засідання гуманітарної групи представники ОРДЛО спробували в некоректній формі згадати події Майдану й перейти до особистих погроз. Звичайно, я це рішуче зупинила. Ми не дозволимо нікому принижувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та історію України”.

Також українська сторона порушила питання про те, що координатор ОБСЄ Фріш мав зустріч із радником російського президента – Владиславом Сурковим у Москві, однак не повідомив про це ТКГ та не розповів про результати перемовин.

“А перед цим він відмовився відвідати у Старобільському СІЗО російського “потєряшку” Агєєва, мовляв, це були б політичні відвідини. Ми наполягаємо на неупередженому і незалежному підході координаторів до їхньої роботи, неприпустимості кулуарщини і розв’язанні всіх питань у тристоронньому, а не двосторонньому форматі: Україна-РФ-ОБСЄ”, – наголосила Геращенко.

https://www.5.ua/polityka/herashchenko-pro-zasidannia-u-minsku-vatazhky-ordlo-pereishly-do-osobystykh-pohroz-164988.html