Легкий спосіб не тільки відновити організм, а й омолодити його

15 Лютого 2018 12:42

— Переїдання ні до чого хорошого не призводить. Люди йдуть перед сном до холодильника, щоб не чути бурчання в животі, — каже столичний терапевт Захар Корченюк. — Але слід врахувати, що організму треба час на травлення. Тому потім лежать і дивляться на стелю. П’ють снодійне, а потім дивуються: чому мають поганий сон та зайву вагу. На перетравлювання їжі організм витрачає багато енергії. Починає активно виробляти інсулін — гормон, що сприяє накопиченню жиру, пише expres.ua.

— Вночі мозок спить і м’язи не працюють. Надлишки їжі проходять через печінку і перетворюються на жир, який знову потрапляє у кров і осідає на внутрішніх органах. Що жирніша вечеря, то сильніше захочеться їсти за кілька годин. Тому варто не переїдати, а вживати за вечір кілька маленьких порцій.

— Вчу пацієнтів урізноманітнювати страви. Чим більше компонентів, тим повільніше ви їсте. Тобто наїстися можна меншою кількістю продуктів. Переїдання виникає від звикання до їжі, і людина не помічає обсягу вжитого. Вечірній голод корисний. Він змушує переробляти накопичений жир. Якщо людина лягає спати голодною, то організм не тільки відновлюється, а й омолоджується.

— Якщо не можете втерпіти, з’їжте жменьку волоських горіхів, грушу, половинку яблука, хурму, авокадо, помідор, зелень, нежирний йогурт чи кефір. Підійде омлет із білків.

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/5069/news/1518545056.html