Мін’юст США почав розслідування корупції в МОК і ФІФА

1 Лютого 2018 13:55

Розслідування веде прокуратура штату Нью-Йорк

Міністерство юстиції США приступило до широкого розслідування фактів корупції в таких світових спортивних організаціях, як Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Міжнародна федерація футболу (ФІФА), а також Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) та Національний олімпійський комітет США. Про це повідомляє New York Times.

Йдеться про можливі факти вимагання, відмивання грошей і шахрайства, пов’язаних з проведенням ЧС-2019 з легкої атлетики в Досі (Катар) і ЧС-2021 Юджині (штат Орегон, США). Також, за даними видання, розслідування торкнеться компанії, яка, можливо, допомогла Росії отримати права на проведення Олімпійських ігор 2014 року в Сочі і чемпіонату світу-2018 з футболу.

Розслідування веде прокуратура Східного округу штату Нью-Йорк, яка відмовилася коментувати інформацію газети. Разом з тим, як пише New York Times, відповідне люди отримали від прокурорів офіційні вимоги про надання документів, даних про банківські операції та іншої інформації не пізніше поточного тижня.

https://www.rbc.ua/ukr/news/minyust-ssha-nachal-rassledovanie-korruptsii-1517477751.html