Миротворці на Донбасі: експерт вказав на тривожний момент

7 Лютого 2018 12:15

За словами керівника Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, журналіста Сергія Гармаша, якщо на Схід країни увійдуть “блакитні шоломи” на умовах, які вимагають у Кремлі, це взагалі не вирішить проблему. Україні необхідно, щоб миротворці Організації Об’єднаних Націй закрили увесь російсько-український кордон та контролювали територію фейкових “республік”. Але Росія на це ніколи не погодиться.

Про це пише Народна Правда з посиланням на Gazeta.ua.

У Росії хочуть, щоб миротворчі сили охороняли місію спостерігачів ОБСЄ, але це жодним чином не вплине на вирішення конфлікту. Щоб війна закінчилася, необхідно “перекрити кисень” поставкам “живої сили”, грошей та зброї, без чого, власне, не зможуть існувати терористи, висловив переконання експерт.

Київ, на думку Сергія Гармаша, не повинен погоджуватися на компромісні варіанти, адже у разі поетапного введення миротворців, Путін може “передумати” й вже на першому етапі заблокувати пересування миротворців вглиб території, за лінію розмежування.

Тобто Україна отримає “ЛНР” та “ДНР” під охороною миротворчих сил, припустив розвиток подій експерт з питань Донбасу.

Нагадаємо, спецпредставник Сполучених Штатів в Україні Курт Волкер після зустрічі з помічником Путіна Владиславом Сурковим заявив, що ставлення Росії до розміщення на Донбасі миротворчого контингенту зазнало змін. Наразі РФ вже не так категорично заперечує можливість розміщення миротворців по всій території Донбасу та на російсько-українському кордоні.

У п’ятницю, 26 січня, в Дубаї у Волкера відбулась зустріч з Владиславом Сурковим, помічником президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на переговорах в Сербії Волкер і Сурков говорили про можливість встановлення перемир’я на Донбасі.

Нагадаємо, також Волкер заявляв, що у разі відсутності згоди з питання діяльності миротворчої місії на Донбасі, Росія може піти на ескалацію конфлікту. Він зазначив, що останнім часом на Донбасі навпаки спостерігається зниження рівня напруженості.

https://narodna-pravda.ua/2018/02/06/myrotvortsi-na-donbasi-ekspert-vkazav-na-tryvozhnyj-moment/