Націоналісти потривожили російське кубло…

18 Лютого 2018 09:28

Молодики із шевронами «С14», «Традиція і порядок» та «Правий сектор» зайшли в будівлю представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво», на Подолі в Києві та розмалювали всередині стіни написами: «Геть ФСБ», «Смерть Росії», «Свободу політв’язням» та «Це вам за Крим», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

​Активісти заявили, що це був «перформанс з метою привернення уваги до функціонування в Україні відверто проросійської організації».

Також вони запалили фаєри, винесли з будівлі прапор Росії і спалили його на вулиці.

На виклик приїхали працівники поліції, охорони. Вони не перешкоджали активістам, однак попросили нічого не ламати. Пізніше до центру приїхав його директор Костянтин Воробйов. У нього відбулася словесна перепалка із праворадикалами.

Це не перший інцидент щодо «Росспівробітництва» у Києві. Зокрема, фасад будівлі у ніч на 27 серпня 2016 року розмалювали невідомі, а у липні того ж року невідомі в масках закидали будівлю «Росспівробітництва» фаєрами, після чого на фасаді і дверях залишилися сліди кіптяви.

Тоді ж у серпні в Росії кілька десятків людей прибули близько десятої вечора за київським часом до будівлі української дипломатичної місії в Москві. Спочатку вони скандували гасла: «Хунту до відповіді», «Пам’ятаємо Одесу, пам’ятаємо Донбас», «Не забудемо, не пробачимо», «Руки геть від наших дипломатів», після цього запалили фаєри, а потім почали кидати в посольство яйця і помідори. Після попереджень про те, що акція не узгоджена, були затримані три людини, в той час як основна маса нападників залишила майданчик біля посольства.

https://www.radiosvoboda.org/a/news/29045452.html