Названий ефективний продукт від підвищеного тиску

9 Лютого 2018 08:34

Горіхи кешью можуть поліпшити показники артеріального тиску і “хорошого” холестерину. Вони містять мононенасичені і поліненасичені жири, які належать до категорії корисних.

Уже тривалий час горіхи включають в категорію здорового харчування, оскільки вони володіють численними перевагами для зміцнення здоров’я людини і профілактики різних недуг. І ось тепер нове дослідження показало, що одними з найбільш корисних горіхів є кешью. З’ясувалося, що регулярне вживання ці горіхів знижує підвищений артеріальний тиск і збільшує показники так званого “хорошого” холестерину або ліпопротеїдів високої щільності.

На думку авторів дослідження, дані переваги кешью пояснюються наявністю в цих горіхах мононенасичених і поліненасичених жирів, що вважаються корисними. Результати цього дослідження були отримані в ході спостережень за 300 добровольцями, які мають діабет другого типу. Половина учасників експерименту вживала по 30 г несолоного сирих кешью кожен день.

Читайте також: Медики назвали ідеальний фрукт для серця і судин

До кінця тримісячного періоду спостережень вчені оцінили найрізноманітніші параметри здоров’я, включаючи артеріальний тиск, а також рівень холестерину. Зазвичай у діабетиків тиск буває підвищеним, але в групі людей, які вживали кешью він знизився, в середньому, на 5 мм ртутного стовпа. Рівень ліпопротеїдів високої щільності у них виріс на 2 мг. При цьому кешью не зробили ніякого негативного впливу на вагу або рівень цукру в крові. Відзначимо, що ці результати були отримані за все за три місяці регулярного вживання невеликої кількості горіхів.

http://wworld.com.ua/showbiz/19833