Олександр Савченко: За кожним міжнародним проектом з’являються «смотрящі» за «відкатом»

24 Лютого 2018 10:50

Українська влада розпочинає співпрацю із міжнародними фінансовими інституціями, намагається взяти якомога більше грошей, а вже через рік-півтора припиняє усю співпрацю.

Про це в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK заявив заступник міністра фінансів України (2009-2010 рр.) Олександр Савченко.

Екс-заступник міністра фінансів зауважив, що міжнародні фінансові організації виступають у ролі «поганого поліцейського», пропонуючи зробити реформи, натомість за те обіцяють «цукерку» та гроші.

«Поведінка української влади: вона починає, бере гроші, намагається взяти якомога більше, і вже через рік-півтора припиняє усю співпрацю. От тому, до речі, припинено співпрацю із Європейським Союзом. Чому припиняється? Невігластво, непрофесіоналізм і корупція. Тому що на всі гроші, які з’являються за будь-якими програмами, – реконструкція переходів, школи – увесь час з’являються «смотрящі» за «відкатом», – заявив Олександр Савченко.

Тому міжнародні інституції припиняють співпрацю, пояснив екс-заступник міністра фінансів, додавши, що така ситуація в Україні триває понад чверть століття і лише погіршується.

Олександр Савченко також повідомив, що два місяці тому він розмістив на сайті США петицію про те, щоб Штати перестали допомагати Україні абстрактно, адже таким чином допомога йде владі та крадіям.

«Може, вже прийшов час допомагати людям, звичайним українцям, напряму, без посередництва держави, чи допомагати малому і середньому бізнесу», – заявив Олександр Савченко.

Екс-заступник міністра фінансів зауважив, що усі борги держави скидають на плечі кожного із українців.

«Гроші беруть, економічного зростання нема, реформ нема, покращення життя нема, а борги залишаються, тому ця модель веде у нікуди», – заявив Олександр Савченко.

https://zik.ua/news/2018/02/23/oleksandr_savchenko_za_kozhnym_mizhnarodnym_proektom_zyavlyayutsya_smotryashchi_za_1272835