Шість західноукраїнських міст поборються за статус Молодіжної столиці України

13 Лютого 2018 13:50
У десятці фіналістів конкурсу – Дніпро, Вінниця, Тернопіль, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Львів, Рівне та Харків, повідомляють організатори.
Переможця оберуть на публічному засідання Наглядової ради конкурсу, яке відбудеться 16 лютого. На ньому представники міської влади та молоді виступлять із презентацією свого міста.
У випадку перемоги місто отримає ряд переваг. Зокрема, можливість проведення на його базі всеукраїнського молодіжного форуму, промоція на європейському рівні, налагодження співпраці з європейськими молодіжними містами.
Конкурс провели за ініціативою Міністерства молоді та спорту України, Українського інституту міжнародної політики та Національної молодіжної ради України. Основною метою організатори ставлять активізацію співпраці між молоддю та місцевою владою,  а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України
«Одне з основних завдань конкурсу якраз і полягало в тому, щоб налагодити і покращити комунікацію між молоддю та владою в усій нашій країні. І нам приємно було бачити, що завдяки здавалося б таким простим речам як заповнення одного документа ми змогли частково досягти бажаного результату», – повідомили організатори заходу.