Студенти та викладачі університету Богомольця оголосили безстроковий страйк

26 Лютого 2018 11:50

Студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк вишу.

Про це повідомляється на сторінці ВНЗ.

«Страйк оголошено у зв’язку з безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров’я України в незалежність та самоврядність НМУ імені О.О. Богомольця», — йдеться у заяві.

В університеті наголосили, що починаючи з понеділка 26 лютого 2018 року навчальний процес та наукова діяльність в НМУ імені О.О. Богомольця повністю зупиняються на невизначений час, а всі приміщення Університету будуть недоступними для відвідувачів за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти.

Так викладацький склад університету заявив, що саме їм належить право обирати керівництво університету.

Призначення Мінохорони здоров’я виконувача обов’язків ректора університету в Богомольця назвали «зухвалим ігноруванням думки трудового колективу».

«На жаль, замість негайного припинення свавілля своїх заступників виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун продовжує свою бездіяльність, прикриваючи їх незаконні дії», — йдеться у заяві.

Раніше 20 лютого Міністерство охорони здоров’я України відсторонило від виконання обов’язків ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов’язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Сама Амосова заявила, що її відсторонили від виконання обов’язків «за відмову з боку заступника МОЗ здійснити протиправні дії».

Наглядова рада медуніверситету Богомольця підтримала відсторонену ректорку Амосову.

20 лютого студенти Національного медичного університету імені Богомольця заблокували вхід до ВНЗ для новопризначеного виконуючого обов’язків ректора Михайла Захараша.

https://hromadske.ua/posts/studenty-ta-vykladachi-universytetu-bohomoltsia-oholosyly-bezstrokovyi-straik