Суд знову відмовивсь відсторонювати чиновницю-корупціонерку від посади

13 Лютого 2018 10:10

Розгляд справи щодо відсторонення підозрюваної в корупції глави держаудитслужби  від посади перенесли на 1 березня.

Засідання Апеляційного суду з розгляду скарги на судове рішення щодо відмови у відстороненні голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової (яку підозрюють у невнесенні до декларації активів на 10 млн гривень, отриманих протягом 2015-2016 років – ред.) від посади не відбулось через відсутність у нього матеріалів справи, передає кореспондент UA1.

Зауважимо: перед засіданням прокурор САП Віталій Кравець заявив, що необхідність відсторонення Гаврилової зумовлена “її можливістю в силу займаної посади перешкоджати проведенню досудового розслідування та суду”.

Разом з тим, зазначимо, прокурори САП стверджують, що Гаврилова, під час обшуку квартири якої детективами НАБУ серед іншого були виявлені золоті злитки та 112,8 тис. доларів готівки, купила квартиру в Києві та вказала в декларації її занижену вартість, однак сама чиновниця звинувачення заперечує, запевняючи: вилучене майно придбала за власні кошти, “більша частина готівки” їй взагалі не належить, а правдивість інформації щодо вартості квартири “підтверджують документи”.

Наступний розгляд справи суд призначив на 1 березня.

http://ua1.com.ua/society/sud-ne-stav-rozglyadati-apelyaciyu-pidozryuvanoji-v-korupciji-golovi-derzhauditsluzhbi-39972.html