Українка розповіла про жахи у місцевій лікарні

20 Лютого 2018 11:40

Якими б оптимістичними не були обіцянки про зміну медицини після приходу реформи, реальне життя усе спростовує. Прикладом є історія киянки Катерини Кундельської, яка вражає розповіддю про професіоналізм медичного персоналу.

“Найцікавіше починається, коли ти заходиш до кабінету. Підводять до вікна і кажуть: відкрийте рота. Горло оглядають без шпателя – добре, що сонце було, краще розгледіти вдалося. До слова, в кабінеті взагалі не було шпателів. Згодом запитують: температура була? На мою ствердну відповідь, кажуть: зараз подивимося і сунуть під руку електронний термометр, який забувають увімкнути.

Коли медики побачили, що в жінки немає столичної прописки, то мало не виштовхали її за двері.

Мені відповіли, що треба оплатити квитанцію та з нею прийти на наступний прийом. Замість неї, можна заплатити за пів року 100 грн за картку, або 200 за рік. Я прошу квитанцію, але виявилося, що вони закінчилися. Потім лікарка дістала з сумки з десяток папірців-квитанцій, одну з них я оплатила”, – каже пацієнтка.

Діагноз їй не поставили, а призначили попити таблетки і посмоктати льодяники. Ось таке лікування хворого, який звернулася за допомогою.

30 січня набув чинності закон “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”.

“Українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання декларацій про вибір лікаря відбувалося у пілотному режимі”, – ідеться в повідомленні МОЗ..

Уже розпочався процес автономізації медзакладів – перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з НСЗУ та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.

https://gazeta.ua/articles/health/_ukrayinka-rozpovila-pro-zhahi-u-miscevij-likarni/821494