В Україні побудують новий міжнародний аеропорт

27 Лютого 2018 15:30

Мінінфраструктури оприлюднило план будівництва повітряної гавані під Білою Церквою

До 2020 року в Україні планують ввести в експлуатацію новий міжнародний аеропорт – “Біла Церква”. Повітряна гавань повинна з’явитися на базі аеродрому під Білою Церквою.

Згідно з проектом Мінінфраструктури України, аеропорт обслуговуватиме як вантажні, так і пасажирські авіаперевезення. Також аеропорт “Біла Церква” повинен включати центр технічного обслуговування і ремонту повітряних судів.

Попередня вартість проекту – 52 мільйонів євро.

“Можливі джерела фінансування – з міського, обласного, державного бюджетів, приватні інвестори, пільгове кредитування і/або гранти від міжнародних фінансових організацій”, – відзначили в Мінінфраструктури.

В цілому влада планує збільшити оборот внутрішніх перевезень. Відзначається, що ринок повітряних перевезень з 2013 по 2014 роки переживав застій, темпи пасажирообороту неухильно падали – з 8,4 млн в 2012-му до 6,8 млн. Однак у 2017 році настав перелом – пасажиропотік збільшився на 17,6% або 930 тис. пасажирів.

Планується в рамках проекту провести такі роботи:

  • реконструкція аеродрому;
  • будівництво перону, мультимодального вантажно-логістичного комплексу та пасажирського терміналу;
  • спорудження спеціальних будівель і споруд для ведення аеропортової діяльності;
  • установка радіотехнічного обладнання, засобів посадки та світлосигнальної системи.

Зокрема, планують створити систему водовідведення, очисних споруд, звести огорожу і встановити сигналізацію. Також передбачається купівля техніки і обладнання для утримання злітно-посадкової смуги. Планують побудувати ангари для центру техобслуговування.

Нагадаємо, на збільшення внутрішнього пасажиропотоку також налаштований і аеропорт “Харків”. Гендиректор аеропорту Володимир Васильченко розраховує на відновлення польотів за деякими напрямками.

https://ukr.segodnya.ua/economics/transport/v-ukraine-postroyat-novyy-mezhdunarodnyy-aeroport-1117873.html