Януковича захищають клоуни?

16 Лютого 2018 10:16

В Оболонському районному суді Києва під час засідання по суті у справі про держзраду і пособництво у веденні війни екс-президента Віктора Януковича відбулася перепалка між Секретарем РНБО Олександром Турчиновим і адвокатом Януковича Віталієм Сердюком.
Як повідомляє Цензор.НЕТ, це сталося під час виступу Олександра Турчинова.

“За планами, які пізніше стали зрозумілими, російських військових і політичних керівників, окупація Криму, роззброєння українських військових частин мали закінчитися саме 1 березня .., з тим, щоб окупувавши Крим і спровокувавши загибель цивільних осіб у Криму, почати, користуючись тим, що в країні хаос, відсутня влада, країна охоплена пожежами сепаратистських закликів, починати без опору вторгнення на територію України, щоб взяти під контроль південь і схід України, а також встановити контроль над містом Києвом, щоб відновити контроль силовим шляхом влада маріонеткового режиму Януковича … Це була колосальна небезпека”, – заявив Турчинов.

В цей час адвокат Януковича Сердюк підхопився зі свого місця і, перебиваючи Турчинова, попросив суд зробити свідку зауваження “щодо некоректних висловлювань в сторону клієнта”.

“Це не політична трибуна і не місце для образи”, – заявив Сердюк.

“Шановний суд, вибачте, а що це за клоун, який заважає мені виступати?” – парирував Турчинов.

У відповідь суддя Владислав Дев’ятко заявив, що адвокат знову порушив порядок судового засідання і попросив адвоката заспокоїтися і сісти.

Сердюк заявив, що щойно прозвучала образа всієї адвокатури країни і попросив суддю зробити зауваження свідку, а Турчинову – поважати адвокатів, суд і Януковича, “за якого голосував народ України”.

“Свідок не знав, що ви адвокат! Ви підхопилися з місця і кричали!” – відповів суддя.

“Тепер я знаю, що це адвокат. Не думав, що адвокат так може поводитися!” – прокоментував Турчинов.

https://ua.censor.net.ua/v3050621