Згода сепаратистів на введення миротворців не потрібна

20 Лютого 2018 08:55

Україна не має наміру вести діалог з представниками ОРДЛО щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

За його словами, Київ буде обговорювати це питання лише зі своїми ключовими партнерами, проте остаточне рішення ухвалить Рада безпеки ООН.

— Усім зрозуміло, що за бойовиками стоїть Росія, і у зв’язку із цим ключовий виклик — отримати згоду на розгортання такої операції від Москви, — сказав він.

Єлісєєв зазначив, що для введення миротворців потрібен перш за все дозвіл влади України.

— Приймаюча сторона — це Україна, яка вважає ці території окупованими. Тому, якщо буде згода України, я думаю, що нам не потрібно на це згода якихось окремих бандформувань, — заявив він.

Сьогодні також стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не зміг домовитися з російським колегою Сергієм Лавровим про миротворців на Донбасі під час перемовин у Мюнхені.

Раніше Клімкін розкритикував російський план введення миротворців на Донбас. За його словами, Київ наполягає на тому, щоб на Донбасі безпеку організували миротворці і поліцейські, а потім міжнародне співтовариство допомогло організувати вибори та охорону кордону.

http://qha.com.ua/ua/viina-bezpeka/zgoda-ordlo-na-vvedennya-mirotvortsiv-ne-potribna-bankova/27604/