29 Березня 2018 00:15

анонсував розгляд скасування е-декларацій для активістів

Питання винесуть на розгляд уже після закінчення терміну подачі електронних звітів.

Глава Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що питання про розгляд скасування електронного декларування для громадських активістів винесуть на розгляд парламенту 3 квітня. Про це в середу, 28 березня, повідомляє прес-служба Ради.

 

Так, питання винесуть на розгляд уже після закінчення терміну подачі електронних звітів.

 

“Сьогодні (28 березня – Ред.) під час наради голови та представники фракцій і груп парламенту узгодили, що проведуть роботу у своїх фракціях, щоб ми спільно вийшли на позитивне рішення у декриміналізації статті про неподання електронних декларацій громадськими активістами та про скасування електронного декларування для громадських активістів”, — зазначив Парубій.

Як повідомлялося 24 березня, Європейський Союз висловив незадоволення, що український парламент не скасував обов’язкового декларування майна і доходів для антикорупціонерів.

Нагадаємо, у посольстві США в Україні вважають, що зміни до законодавства, які додають громадських діячів до переліку зобов’язаних подавати електронні декларації, є кроком назад у процесі реформ в Україні. Такої ж думки посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. Єврокомісар із питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан закликав переглянути прийняті зміни.

Як повідомлялося, зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з  2018 року.

Окрім цього, Верховна Рада прийняла законопроект, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов’язку подавати е-декларації.