Бельгійський театр у Мистецькому арсеналі

17 Березня 2018 13:30


У столичному музейному комплексі Мистецький арсенал представлять бельгійський інноваційний VR-театр CREW, що створює художню реальність на межі театру, науки та нових медіа.

Бельгійська творча група CREW була заснована 1991 року в Брюселі Еріком Йорісом. В імерсивних виставах СREW глядач завжди перебуває всередині дійства, випробовуючи інноваційний потенціал інтерактивних технологій.

З 23 по 25 березня у Києві театр презентуватиме декілька своїх розробок − C.a.p.e. та Hands-On Hamlet.

C.a.p.e. (Computer Assisted Personal Environment) – це новий досвід перенесення глядача всередину реальності фільму/вистави. За допомогою авторської розробки, що складається з окулярів віртуальної реальності, трекерів і навушників, глядачі на 20 хвилин опиняються в “самому серці” постановки.

Експеримент Hands-On Hamlet – це демонстрація фрагментів роботи над п′єсою Гамлет Вільяма Шекспіра у віртуальній реальності. Команда продемонструє два підходи до інтерпретації тексту та можливості застосування VR у роботі з театральним текстом.

Окрім того, художній керівник колективу CREW Ерік Йоріс і креативний директор Валері де Смедт прочитають лекції про світоглядні трансформації, які відбуваються завдяки новим технологіям, та про міждисциплінарний підхід у дослідженні нового середовища в якому живе сучасна людина.

Бельгійський театр СREW неодноразово демонстрував свої унікальні розробки з використанням гібридних мистецьких форм в найрізноманітніших просторах: на фестивалях перформативного мистецтва, візуального мистецтва, великих масових заходах і наукових конференціях. Цей колектив об’їздив майже всі континенти, включаючи Європу, Китай, Канаду і США. Цього року митці завітають до Києва.

З розкладом подій, що запропонує українському глядачеві театр CREW, можна ознайомитись на сайті Мистецього арсеналу.

https://nv.ua/ukr/style/life/afisha_l/u-mistetskomu-arsenali-pokazhut-belhijskij-teatr-virtualnoji-realnosti-crew-2458272.html