Катастрофа MH17: нідерландські ЗМІ оприлюднили імена головних підозрюваних

14 Березня 2018 09:00

Служба безпеки України ідентифікувала групу з семи осіб, причетних до катастрофи пасажирського літака Boeing-777 рейсу MH17 в небі над Донбасом, повідомляє нідерландське виданняZembla.

У списку підозрюваних вказані російські офіцери Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Микола Ткачов.

За даними видання, українська спецслужба надала нідерландським слідчим кілька томів матеріалів у рамках розслідування катастрофи MH17, в тому числі 150 тисяч перехоплених телефонних дзвінків.

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, який очолював відомство в той час, а також колишній головний слідчий СБУ Василь Вовк, заявили, що під час відеоконференції в червні 2015 року в посольстві Нідерландів в Києві була озвучена інформація про групу з семи осіб, які грали провідну роль в авіакатастрофі рейсу MH17. Мова йде не про екіпаж ракетної установки Бук, а про тих, хто командував бойовиками, і причетних до переміщення установки Бук з Росії на територію Донбасу.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.

https://nv.ua/ukr/world/countries/katastrofa-mh17-niderlandski-zmi-opriljudnili-imena-holovnikh-pidozrjuvanikh-2457255.html