Конфлікт МОЗ і вишу: на алеї Небесної Сотні з’явився провокативний банер

6 Березня 2018 11:30

Невідомі вивісили в центрі Києва на алеї Героїв Небесної Сотні банер на підтримку ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової.

 Напис також містить заклик до відставки в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Сама Амосова офіційно заявила, що “ні вона, ні будь-хто з її оточення не причетні до розміщення цього банера”.

“Це черговий прояв інформаційної війни проти НМУ, яка триває вже півроку. Вихідки замовників стають все огиднішими, спочатку п’янички та школярі в білих халатах під виглядом студентів-медиків, потім ніби-то скорботна хода під стінами ректорату НМУ, а тепер це”, – пише вона у Facebook.

Амосова також зазначає, що готує заяви до поліції та прокуратури міста Києва і закликає главу МВС Арсена Авакова проконтролювати розслідування цієї справи особисто.

Як відомо, 20 лютого Міністрество охорони здоров’я відсторонилоКатерину Амосову від посади на час службової перевірки.

Офіційна причина: зрив ліцензованого тестування “Крок” для студентів-стоматологів.

Катерина Амосова назвала рішення МОЗ незаконним і заявила, що заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський намагався змусити її порушити закон, погрожуючи звільненням.

Того ж дня представники студентського самоврядування заблокуваливхід у ректорат, не допускаючи до роботи призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

25 лютого на підтримку ректора Катерини Амосової оголосили безстроковий страйк.

28 лютого страйк-комітет Національного медичного університету імені О. О. Богомольця оголосив про припинення безстрокового страйку через 2 дні після його початку.

1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету О. О. Богомольця.

Міністерство охорони здоров’я оскаржило це рішення суду.

https://www.pravda.com.ua/news/2018/03/5/7173668/