Мистецтво і березень: топ-8 найяскравіших виставок у Києві

11 Березня 2018 11:30

Разом з приходом весни у столиці стартує новий сезон, наповнений різноманітними виставками. Майбутній тиждень здивує киян масштабним вибором цікавих подій.

Топові заходи березня, які ну ніяк не можна пропустити пропонує “Вечірній Київ”!

  • Муууркотливий антистрес: Виставка кішок в МВЦ  

Кішки – це не тільки створюють чудовий настрій, а й є чудовим муркотливим антистресом. Відвідувачі матимуть шанс ближче познайомитися з різними породами вусанів, поспілкуватися з їх власниками, поповнити свої знання про світ кішок, придбати якісні товари для свого улюбленця та отримати кваліфіковану консультацію по догляду за тваринами. Також, гості зможуть зустріти свою кішку, що однозначно стане вам гарним другом.

Де: Броварський проспект , 15; Міжнародний виставковий центр, павільйон №3

Коли: 17-18 березня, з 10:00 до 19:00

Вартість: вхідний білет – 100 грн., діти та пенсіонери – 50 грн.

  • В українських традиціях: Виставка етно-килимів «Поцілунок сонця»

Виставка творів Валентини Ткач і Марії Вовкули «Поцілунок сонця», що вперше приїде до Києва, презентує творчі здобутки мистецької родини з м. Богуслава. На виставці будуть представлені килимові вироби, виготовлені майстринями у традиційній для України техніці ткацтва – «лічильній». Для робіт використано натуральну овечу вовну, фарбовану в різні кольори. До тогож, на відкритті відбудеться демонстрація ткання на дерев’яному верстаті та перегляд документального фільму про богуславське ткацтво.

Де: вулиця Лаврська, 9: Національний музей українського народного декоративного мистецтва, корпус №2

Коли: 15 березня – 9 квітня, з 16:00 до 18:00

Вхід вільний

  • Декілька історій: Міжнародна виставка ілюстрацій та постерів

Киян запрошують «познайомитись» зі стінами столичного ЦУМу, які прикрасили твори всесвітньовідомого клубу ілюстраторів Pictoric. Роботи експозиції «Декілька історій» розкажуть глядачеві забавні і драматичні історії про кохання, дружбу, життєві перипетії, які трапляються з кожним із нас. Все це – в легкій манері ілюстративного мистецтва. На виставці представлені ілюстрації та постери авторів з України, Польщі, Франції, Німеччини, Японії, Чилі, Ірану та Угорщини.

Де: вулиця Хрещатик, 38; ЦУМ, 7 поверх

Коли: 14 лютого – 18 березня, з 10:00 до 22:00

Вхід вільний

  • Наївне мистецтво: Виставка унікальних малярських робіт Марії Нелеп

Музей Івана Гончара презентує виставку малярських робіт Марії Нелеп – нового імені наївного мистецтва. Унікальний спадок вперше розгорнеться в мистецькій галереї, де буде представлено 66 її творів. Марія Нелеп, доглядаючи за хворим сином, тихо і натхненно працювала у своїй квартирі, створюючи шедеври наївного малярства. З-під її саморобного пензля на фанерних дощечках, склі, картоні чи не щоденно з’являлися багатоплощинні композиції: квіти, сільські хати, охайні дворища, церкви, люди, краєвиди обухівського краю,  долинами, річками. У своїх творах вона прагнула якомога більше розповісти про значимі епізоди власного життя і життя односельців, створюючи своєрідний літопис рідного села.

Де: вулиця Лаврська, 19; Музей Івана Гончара

Коли: 6 березня – 30 квітня, з 10:00 до 18:00

Вартість: для дорослих 30 грн.; для школярів, студентів, пенсіонерів – 10 грн.

  • Київ у принтах та вишивці: Виставка «Пригоди у місті»

Галерея «Триптих АРТ» відкриває персональну виставку Анастасії Подерв’янської «Пригоди у місті» (текстиль, ручна вишивка, принти, аплікація). Гостям покажуть серію неймовірних київських пейзажів, впізнавані вулиці та райони. Роботи з текстилю поєднали з елементами ручної вишивки, коллажу і принтів. Основа деяких полотен – вишита вручну скатертина, рушник, фіранка, а елементами композиції є мережива ручного плетіння та аплікації.

Де: вулиця Десятинна, 13; галерея «Триптих АРТ»

Коли: 10-27 березня, з 16:00 до 20:00

Вхід вільний

  • Подих весни: Виставка живопису Любомира Худяка «Квіткова симфонія»

Будинок природи підготував справді весняний подарунок – знайомство з творчістю талановитого художника Любомира Худяка та його квітами. Квіти у нашій увазі поєднуються з жіночністю та витонченістю. Саме це притаманне творчості художника: пізнання та передача своїх відчуттів через картини. Відвідувачі відчують природну гармонію квітів, звучання кольорів веселки, якими вони сповнені.

Де: вулиця Рогнідинська, 3; Київський міський Будинок природи

Коли: 8 березня-14 квітня, з 12:0 до 17:30; вихідні – неділя, понеділок

Вартість: квитки 15-25грн.

  • Казкові музи художників та поетів: Виставка «Таїна-жінка»

Саме тут ви зможете поринути у казкову атмосферу жіноцтва, муз та натхнення. В усі часи творчих особистостей, особливо художників, надихали музи на створення прекрасних полотен. Не винятком стали і сучасні митці, чиї картини можна споглядати у музеї-квартирі Павла Тичини. Особливою «родзинкою» виставки є лист незнайомки до Тичини, яка лірично та відверто зізнається в коханні поету без надії на взаємність. Архівний лист експонується вперше!

Де: вулиця Терещенківська, 5; Музей-квартира Павла Тичини

Коли: 10-15 березня, з 12:00 до 17:00

Вартість: 15 грн.

  • Сучасне мистецтво: XVІ Ukrainian Art Week у Києві

У Києві пройде одна з найгучніших творчих подій року – Ukrainian Art Week разом з ХVІ Міжнародною виставкою сучасного мистецтва. На виставці будуть представлені твори художників, скульпторів, графіків, дизайнерів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва і народної творчості з різних регіонів України. Глядачі разом з учасниками виставки стануть дослідниками різноманітного сучасного мистецтва. Окрім яскравої конкурсної програми, кияни зможуть відвідати ярмарок, майстер-класи та творчі зустрічі.

Де: вулиця Січових Стрільців, 1-5; Центральний Будинок Художника

Коли: 14-19 березня, з 11:00 до 18:00; у день відкриття – з 16:00

Вхід вільний