На Майдані провели акцію солідарності з Днем волі у Білорусі

26 Березня 2018 10:15

Представники білоруської діаспори в Україні та українці провели у Києві акцію солідарності з білоруським народом «Година свободи». Захід присвячений 100-річчю проголошення Білоруської народної республіки, також він називається «День волі».

Зазначається, що участь в заходах взяли близько сотні людей. Учасники акції тримали поруч з прапорами України червоні-білі прапори та іншу символіку Білорусі.

З Майдану Незалежності учасники акції пройшли до вулиці Грушевського, до стадіону «Динамо», де вшанували пам’ять Михайла Жизневського — білоруського активіста Революції Гідності, який загинув у Києві в січні 2014 року.

Зазначається, що далі святкування 100-річчя БНР у Києві переміститься до скверу «Доброволець» на Троєщині, де пройде урочистий захід, присвячений підняттю прапора на честь  білорусів-добровольців у зоні бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, у Білорусі 25 березня проходять заходи з нагоди неофіційного свята «День волі» — до 100-річчя від дня проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.

Щонайменше 30 людей було затримано в Мінську на площі Якуба Коласа під час акції приуроченій Дню волі. Зокрема було затримано опозиціонерів – Володимира Некляєва, Вячеслава Сивчика, Максима Вінярського, Євгена Афнагеля, Славомира Адамовича, Олену Толстую, Сергія Спариша, а вранці, перед акцією, — опозиційного політика Миколу Статкевича.

https://hromadske.ua/posts/na-maidani-provely-aktsiiu-solidarnosti-z-dnem-voli-u-bilorusi