Проросійський міністр не потрапить до нового уряду Німеччини

9 Березня 2018 09:00
Зігмар Габріель, який займає посади віце-канцлера ФРН та міністра закордонних справ, не увійде до складу нового коаліційного уряду.

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні… мене повідомили, що я не буду присутнім у наступному федеральному уряді”, – написав Габріель.

За словами політика, рішення керівництва Соціал-демократичної партії йому передали глава фракції СДПН у Бундестагу і майбутній голова партії Андреа Налес та виконувач обов’язків голови Олаф Шольц.

Габріель відзначив, що залишається членом німецького парламенту, але настав час, коли він не займатиме керівні посади, представляючи СДПН. Він також побажав новому федеральному уряду і своєму наступнику в МЗС успіхів.

Крім того, до нового уряду не увійде Барбара Хендрікс, яка нині займає посаду міністра екології, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів. Про це вона повідомила Rheinische Post.

“Я не буду у складі нового федерального уряду”, – сказала політик.

Як повідомляв Укрінформ, СДПН пообіцяла оголосити імена 6 своїх кандидатів до нового кабінету 12 березня. Відомо, що це буде троє чоловіків та три жінки. Абсолютно точно, що віце-канцлером і міністром фінансів у новому уряді буде губернатор Гамбурга Олаф Шольц.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2418340-gabrielu-povidomili-so-vin-ne-uvijde-u-novij-urad-nimeccini.html