Рак, ожиріння і хвороби серця: назвали п’ять небезпечних і дешевих продуктів

23 Березня 2018 14:00

Дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви та солодощі увійшли у п’ятірку найнебезпечніших продуктів.

Замість м’яса у ковбасі – небезпечна маса з дешевих відходів. Перетирають сухожилля, шкіру, копита, додають ароматизатори. Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 чи 60 гривень за кілограм, адже оброблені м’ясні вироби – це отруйні канцерогени.  А вони, у свою чергу, провокують рак товстого кишечника, прямої кишки, сечового міхура, підшлункової залози, пише НАРОДНА ПРАВДАз посиланням на fakty.ictv.

У напівфабрикатах: заморожених пельменях, варениках, млинцях тощо містяться трансжири, фосфати та інша зараза. Ще й зберігають їх як-небудь. Можна отримати харчове отруєння.

 Технологи запевняють: за низькою ціною може бути лише сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше – звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може призвести до печії, захворювань серцево-судинної системи і не тільки. Для здешевлення сирних продуктів замість молочного жиру додають пальмову олію, рафіновану, яка викликає ракові пухлини.

Дешеві зразки рибних консервів небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити у саму рибу. А т.зв. “акційні” консерви, у яких закінчується термін зберігання, тому й реалізується задешево,можуть викликати ботулізм – смертельну хворобу, яка лікується лише у стаціонарі лікарні.

Крім того, часто людині доводиться платити не за рибу, а за велику кількість води чи олії у консерві.

Усі дешеві солодощі – з використанням пальмової кокосової олії замість вершкового масла, штучних барвників. Вони викликають гіпертонічну хворобу, ожиріння печінки, призводять до цирозу печінки, підшлункової залози, ожиріння серця.

Спеціалісти радять не економити на власному здоров’ї, купуючи неякісні дешеві продукти.