Тільки сидять у ресторанах: Москаль заявив, що Закарпаття не потребує спостерігачів ОБСЄ

26 Березня 2018 15:45

Незважаючи на заклики Будапешта про введення на Закарпатті місії ОБСЄ, глава області Геннадій Москаль висловився проти присутності у регіоні її спостерігачів.

Про це він сказав в інтерв’ю Українській правді на тлі скарг угорської меншини на “утиски”, яких вона нібито зазнає.

За словами Москаля, який раніше очолював Луганську область, від спостерігачів ОБСЄ немає абсолютно ніякої користі, і на Закарпатті вони потрібні “як зайцю стоп-сигнал”.

“ОБСЄ знаю за Донбасом. Крім конфліктних ситуацій нічого з ними не було. До роботи – лодирі. Тільки сидять у ресторанах – пиво, горілка, віскі. Нахрін вони нам тут потрібні? Я буду категорично проти”, – заявив він.

За словами голови ОДА, за час своєї місії на сході України ОБСЄ показала себе “бездарно”.

“Це організація, яка себе бездарно показала на Донбасі. Де їх досягнення? Вони когось звільнили з полону, щось зробили? ОБСЄ буде тільки тягарем на Закарпатті”, – додав він.

Нагадаємо, Угорщина неодноразово закликала ввести постійний моніторинг ОБСЄ у Закарпатській області, заявляючи про “утиски Києвом угорської меншини”.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін відкинув всі звинувачення, заявивши, що Будапешт зі своїми звинуваченнями впритул наблизився до червоної лінії.

https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/tilki-sidjat-v-restoranakh-moskal-zajaviv-shcho-zakarpattja-ne-potrebuje-sposterihachiv-obsje-2460147.html