Три способи швидко оздоровити серце

3 Березня 2018 14:00

Захворювання серця є одними з найсерйозніших викликів, що стоять перед медиками.

У багатьох випадках смертей можна уникнути. Втім, це можливо тільки, якщо кожен день стежити за своїми звичками, передаєНАРОДНА ПРАВДА.

Не забувайте займатися спортом, правильно харчуватися та відмовтеся від куріння. Також варто взяти до уваги всі випадки захворювань серця в родині. Серце потребує щоденного піклування.

“Всесвітній день серця” святкують кожного 29 вересня, починаючи з 2000 року. Щороку Всесвітня організація охорони здоров’я проголошує певне гасло. У 2016 році це була фраза “Power your life” (“Заряди своє життя”). Це просте гасло несе в собі силу та мотивацію, якою всі ми повинні керуватися в догляді за здоров’ям свого серця.

Основна проблема в тому, що досить часто хвороба починається без помітних симптомів. Високий холестерин і гіпертонія – це два розлади, які ніяк не проявляються на перших етапах.

Потрібно бути обачними та добре піклуватися про своє здоров’я. Варто використовувати ці три поради, щоб покращити стан серця та якість життя в цілому.

  1. Гуляйте півгодини кожного дня п’ять разів на тиждень

Для того, щоб вийти на вулицю та погуляти півгодини, не потрібно багато часу та зусиль. Це не руйнує ваші плани на день і не вимагає крайніх жертв. Організм звикне до цього. І що найважливіше, вам потрібні такі прогулянки.

Ходьба в постійному й адекватному темпі – це найкраща вправа, яку тільки можна виконувати. Вийдіть на вулицю та погуляйте в парку чи на природі. Це можна навіть робити в хорошій компанії. Вам знадобиться лише хороше взуття та правильний одяг.

Якщо у вас проблеми з кістками, як-от артроз тазостегнового або колінного суглоба, можна ходити по біговій доріжці. Ходіть по рівній і безпечній поверхні. Також не перенапружуйтеся та постійно стежте за швидкістю, щоб запобігти розтягненням.

  1. Стежте за показниками, які свідчать про загрозу для серця

Перш за все, потрібно домовитися про періодичні огляди в лікаря. Потрібно стежити за такими показниками:

кров’яний тиск

холестерин

рівень цукру в крові

індекс маси тіла (ІМТ)

Якщо ви маєте сімейну історію захворювань серця, потрібно повідомити про це своєму лікарю.

  1. Ви – те, що ви їсте

Як ви харчуєтеся? Вважаєте, що ваш раціон правильний? Іноді нами керує просто бажання з’їсти певні страви. На жаль, вони можуть шкодити серцю. Насамперед, потрібно звернути увагу на те, що ви кладете у свої тарілки. Це ще один спосіб подбати про здоров’я.

Для цього дотримуйтеся кількох простих порад:

намагайтеся максимально вилучити насичені жири, трансжири, цукор і сіль зі своїх страв;

їжте цитрусові фрукти, адже вони добре знижують рівень холестерину;

упродовж тижня старайтеся їсти баклажан, брюссельську капусту, артишок, броколі, рукколу та помідори. Ці овочі позитивно впливають на здоров’я серця;

додайте у свій раціон смузі, йогурти, насіння чіа, лляне насіння та кунжут;

їжте гранати, коли на них сезон. Вони надзвичайно корисні для серця;

їжте якомога більше часнику та цибулі;

їжте 30 г чорного шоколаду кожного дня. Це зробить ваше життя щасливішим, а серце здоровішим;

лосось – це також чудовий варіант.

Почніть піклуватися про своє серце вже сьогодні. Ці зусилля цілком виправдані!

https://narodna-pravda.ua/2018/03/02/nazvaly-try-sposoby-shvydko-ozdorovyty-sertse/