У галереї “Лавра” в Києві запускають яскравий проект

2 Березня 2018 11:15

Глядачам покажуть мультимедійне шоу, створене на основі поезії Ліни Костенко

У четвер в муніципальній галереї “Лавра” (вул. Лаврська, 1) пройде відкриття мультимедійного мистецького проекту Life must go on., повідомляє “Сегодня”. Він об’єднає в собі живопис, цифрове мистецтво, поезію легендарної Ліни Костенко і музику. Учасники 3D-шоу в галереї “Лавра” – київська digital-група Skilz і львівська художниця Лілія Студницька. Команда Skilz вже зайняла перше місце на минулорічному фестивалі світла і медіамистецтва в столиці.

Глядачам покажуть справжнє мультимедійне шоу, створене на основі поезії Ліни Костенко. Філософську складову поезії передадуть в візуальних образах цифрового мистецтва. Одночасно в галереї представлять серію живопису “Ніч” художниці Лілії Студницької. Це масштабні абстрактні полотна нічних пейзажів, які відтворені в арт-об’єкти. Всі роботи сповнені яскравих кольорів, які, за словами автора, можна побачити тільки вночі.

“Ми перетворюємо галерею “Лавра” на сучасний digital-комплекс – простір, в якому мистецтво стирає всі межі. У галереї “Лавра” є спецобладнання для цифрових відеопроекцій. З першого дня весни кияни та гості столиці зможуть побачити мультимедійний проект Life must go on, в якому поєднається живопис, digital-арт і поезія. Тут цікаві експерименти і новаторство. Тим більше, замахнувшись на створення серйозного художнього digital-комплексу, ми станемо першими в Україні, а це завжди захоплююче”, – розповіла Тетяна Миронова, директор Києвської муніципальної галереї “Лавра”.

https://kiev-ukr.segodnya.ua/kwheretogo/v-galeree-lavra-zapuskayut-yarkiy-proekt-1118522.html