У Сирії росіяни знов ледь не потрапили “під роздачу”

28 Березня 2018 17:10
Війська США відвернули зіткнення з росіянами в Сирії, аналогічне тому інциденту, коли в результаті авіаудару Сполучених Штатів загинули російські найманці.

Про це заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс, передає “Німецька хвиля”.

Повідомляється, що “російські елементи” пересувалися по лінії розмежування на схід від річки Євфрат – до тієї території, де сторони можуть проводити операції. Однак вони, за словами Меттіса, підійшли занадто близько до позицій військових США.

Тоді голова Комітету начальників штабів ВС США генерал Джон Данфорт зв’язався з начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим у зв’язку з інцидентом, після чого росіяни відступили.

Меттіс не зазначив, коли саме це відбулося, однак 22 березня Пентагон випустив заяву про те, що Данфорт і Герасимов провели переговори щодо Сирії та ряду інших питань. Російські найманці пересувалися в районі Дейр-ез-Зора з тим, щоб дізнатися про бойових позиціях військ США, уточнює AFP з посиланням на джерела.

Нагадаємо: 8 лютого в Сирії під авіаудар очолюваної США коаліції потрапили проурядові загони, які намагалися захопити місцевий нафтозавод. Повідомлялося, ці загони були сформовані в основному з російських найманців. Тоді загинули або були поранені 300 осіб.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2430485-vijska-ssa-zapobigli-zitknenna-z-rosianami-v-sirii.html