УКРАЇНА ХОЧЕ ПОБУДУВАТИ КОСМОДРОМ В АВСТРАЛІЇ

12 Березня 2018 16:27

Для створення космодрому потрібно 5-7 тисяч квадратних кілометрів землі у вигляді оренди промислової площі.

Український “Руслан” доставив двигун для Airbus, який частково розсипався над Атлантикою
Державне космічне агентство України хоче побудувати космодром біля авіабази Кертін в Австралії.

Про це інформує The West Australian.

Пропозиція надійшла до Федерального і Державного урядів Австралії ще у 2016 році.

“Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання”, – заявив тоді посол України в Австралії Микола Кулінич.

Для створення космодрому українським спеціалістам потрібно 5-7 тисяч квадратних кілометрів землі у вигляді оренди промислової площі, наприклад, поблизу авіабази Кертін на північному заході Австралії).

Також Державному космічному агентству України необхідні численні дозволи.

“Будівництво стартових майданчиків, ангарів і допоміжних споруд могло б фінансуватися за рахунок приватних інвестицій, а також внесків сусідів і союзників Австралії”, – пише видання.

Космодром зміг стати основним пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски Японії, Сінгапуру, Південної Кореї, Індонезії та інших парнерів Австралії.

“Пропозиція України у випадку її реалізації може мати чудові можливості”, – переконана австалійський сенатор Лінда Рейнолдс.

 

Нагадаємо, 12 листопада 2017 року з космодрому НАСА “Уоллопс Айленд” був здійснений успішний запуск ракети-носія “Антарес”.  Ця ракета створена американською корпорацією “Орбітал АТК” за участю іноземних партнерів, серед яких низка українських підприємств. Головну конструкцію першої ступені ракети розробило конструкторське бюро “Південне” та виготовив “Південний машинобудівний завод ім. Макарова” (обидва з Дніпра) у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “РАПІД” (Чернігів) та іншими.

https://tsn.ua/svit/ukrayina-hoche-pobuduvati-kosmodrom-v-avstraliyi-zmi-1122291.html