В Британії хочуть закрити російський телеканал. Росія бризкає слиною.

14 Березня 2018 15:15

Депутати парламенту закликають позбавити ліцензії канал, що фінансується Кремлем

Медіарегулятор Великобританії Ofcom заявив, що може перевірити телеканал RT на відповідність британським стандартам телемовлення, якщо Лондон встановить, що Росія незаконно застосувала силу проти Сполученого Королівства. Про це повідомляє RNS з посиланням на заяву Ofcom.

Прем’єр-міністр Британії Терези Мей заявила про «високу ймовірність» причетності Москви до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, що проживають у Лондоні.

«Сьогодні ми направили лист держателю ліцензій RT на мовлення в Британії, компанії ANO TV Novosti, яка фінансується з бюджету Російської Федерації. У листі йдеться, що, якщо слідчі органи Британії встановлять, що Росія неправомірно застосувала силу щодо Великобританії, ми будемо вважати доречним переконатися, що RT відповідає принципу професійної придатності та добросовісності», – йдеться в повідомленні Ofcom.

Британський медіарегулятор оперативно проведе незалежну оцінку відповідності RT згаданим принципам, а також у письмовій формі повідомить телеканалу про деталі перевірки, сказано в заяві.

Раніше кілька британських парламентаріїв закликали уряд країни ввести обмежувальні заходи відносно RT в Великобританії. Зокрема, лейбористСтівен Доті закликав переглянути ліцензію телеканалу, а також припинити його трансляцію в будівлі парламенту.

У свою чергу, RT відповів на цей заклик, заявивши, що можливі обмеження на роботу телеканалу в Британії перекреслений все уявлення про свободу слова в цій країні.

Тим часом «Роскомнадзор» пообіцяв дзеркальну відповідь в разі позбавлення RT ліцензії у Великобританії.

«Якщо британський регулятор позбавить ліцензії на мовлення у Великій Британії російський телеканал RT, буде негайно вжито вичерпних дзеркальних заходів щодо британських ЗМІ, які працюють в Росії», – сказав глава «Роскомнадзора» Олександр Жаров.

Нагадаємо, Тереза Мей викликала російського посла і дала йому час до середи: посол має відповісти на питання, чому екс-полковника ГРУ отруїли газом російського виробництва.

Між тим у держдепартаменті США заявили, що повністю впевнені, що Росія відповідальна за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

https://mind.ua/news/20182687-v-britaniyi-hochut-zakriti-rosijskij-telekanal-rt-cherez-otruennya-skripalya