В Києві відбудеться перший етап «Лазер-ран сіті тур в містах України»

29 Березня 2018 12:45

Всього відбудуться чотири етапи змагань.


12 травня у Києві на території найстарішого спортивного об’єкту – столичного велотреку –  відбудуться змагання «Лазер-ран сіті тур в містах України».

Як повідомили  в  прес-службі ФСПУ,  змагання є частиною  масштабного проекту Міжнародного союзу сучасного п’ятиборства (UIPM), який охоплює понад 120 міст в усьому світі. Його метою є популяризація сучасного п’ятиборства шляхом розвитку  його субвиду – лазер-рану, а також залучення широкого кола громадян, передусім, молоді, до активних занять спортом.

Україна вже другий рік поспіль організовує ці змагання. «Успішне проведення минулорічного чемпіонату в Києві сприяло тому, що UIPM було прийняте рішення провести  в 2018 році змагання вже в чотирьох містах України: в Києві (категорія А), Дніпрі, Харкові та Житомирі (категорія B). – До речі, саме змагання в українській столиці за участі спортсменів від 9 до 70 років, які  складатимуться з двох частин: категорія Open, в яких візьмуть участь усі бажаючі(наразі триває реєстрація)  та чемпіонат серед професійних спортсменів, будуть наймасштабнішими»,зазначила прес-секретар ФСПУ Олена Котляр.

Вперше в історії подібних заходів  саме в Києві відбудеться забіг серед  інвалідів. За рішенням UIPM, планується включення цієї дисципліни до програми парапентатлону наступних Паралімпійських  ігор-2020 в Токіо (Японія).

https://sport.unian.ua/othersports/10059602-v-kiyevi-vidbudetsya-pershiy-etap-lazer-ran-siti-tur-v-mistah-ukrajini.html