В Україні зберігається ризик внутрішніх криз, що можуть бути використані Росією

7 Березня 2018 15:00

В Україні все ще зберігається ризик виникнення внутрішніх криз, якими може скористатися Росія, щоб підірвати прозахідну спрямованість Києва, заявив у вівторок глава Національної розвідки США Ден Коутс.

“Україна залишається під ризиком внутрішніх криз, які Росія може використовувати для підриву прозахідної орієнтованості Києва. Ці фактори будуть загрожувати економічному відновленню України, яке  зароджується, і потенційно вести до зміни її зовнішньої політики, що в подальшому загострить напруженість між Росією і Заходом”, – зазначив Д. Коутс, доповідь якого опублікована на сайті сенатського комітету у справах збройних сил.

У ній наголошується, що зрушень у вирішенні конфлікту в східній частині України, ймовірно, поки що не буде. “Росія продовжить свою військову, політичну та економічну кампанію з дестабілізації проти України, щоб загнати в безвихідь і там де це можливо, підривати зусилля Києва щодо інтеграції з ЄС і зміцненню зв’язків з НАТО”, – прогнозує документ.

Д.Коутс також висловив припущення, що “Росія продовжить роботу над підривом західної єдності в питанні санкцій і підтримки Києва”.

При цьому в доповіді наголошується, що “Москва справляється з наслідками санкцій в їх нинішньому вигляді”.

http://ua.interfax.com.ua/news/general/490223.html