В університеті Богомольця можуть продовжитися страйки

1 Березня 2018 11:15

У Національному медичному університеті імені Богомольця у Києві можуть продовжитися страйки.

Про це Громадському повідомив аспірант та один із координаторів страйку Василь Гірлюк.

Він зазначив, що страйк припинили через підтримку вимог страйкового комітету. Однак, за словами Гірлюка, студентське середовище не сприймає нового в.о. ректора Михайла Захараша, саме тому, можливі продовження акцій протесту. Йдеться про те, що студенти можуть не допустити Захараша до виконання ним роботи, бо вважають наказ про його призначення незаконним.

«Як координатор  страйкому, я скажу, що ми припинили страйк, бо влада нас почула. Зокрема, Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я були прийняті позитивні рішення щодо всіх наших вимог.

Але як член університетської спільноти передбачаю продовження мирних акцій протесту та недопущення студентами до адміністративної будівлі  в.о. ректора університету Михайла Захараша через те, що університетська громада вважає його нелегітимним», — сказав Гілюк.

Нагадаємо, з понеділка, 26 лютого, у медвиші тривав страйк через відсторонення ректорки Катерини Амосової за наказом МОЗ.

28 лютого сама Амосова закликала припинити страйк. Згодом стало відомо, що страйк в медуніверситеті Богомольця припинився.

Очільниця МОЗ повідомила про погрози через ситуацію в університеті Богомольця.

https://hromadske.ua/posts/v-universyteti-bohomoltsia-mozhut-prodovzhytysia-straiky-koordynator-protestu