Яку загрозу таїть у собі денний сон

5 Березня 2018 14:00

Вчені стверджують, що денний сон надзвичайно шкодить організму. Основна загроза полягає в надбанні важких захворювань.

Дослідники з Європи і США провели спостереження за 30 тисячами добровольців, які регулярно лягали поспати кілька годин у денний час, пише “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на healthystyle.

Після пробудження фахівці проводили ряд діагностичних процедур, щоб зрозуміти, чи є зміни.

 І вони дійсно з’явилися у більшості, тільки поліпшенням це назвати ніяк не можна.

Після аналізу експерименту, вчені категорично не рекомендують дорослим людям спати вдень, так як це загрожує такими патологіями, як порушення обміну речовин, ожиріння, інфаркт, інсульт, артеріальна гіпертензія, діабет.

До того ж, ті люди, у кого є захворювання в хронічній формі, можуть мати часті рецидиви.

Тому, замість денного сну, експерти рекомендують просто почитати щось приємне або просто полежати і відпочити.

Нагадаємо,  раніше вчені розповіли, чим загрожує хронічне недосипання. Воно робить нас дратівливими і неуважними, але крім цього воно негативно впливає на сексуальне життя і пам’ять, стан здоров’я і зовнішній вигляд.

Більшість з нас думають про безсоння як про нічну проблему, але насправді це проблема, яка зачіпає організм 24 години на добу. З безсонням мозок подібний до вимикача світла, який застряг в положенні “включено”.

Також раніше вчені дійшли дивного висновку – вилікувати людину від впливу депресії можна за допомогою позбавлення її сну, частково або повністю.

Нагадаємо, для більшості людей ранній підйом – справжнісіньке покарання. Навіть дотримання правила “7-8 годин для повноцінного сну” не працює і люди прокидаються в напрузі, відчуваючи страшенну сонливість.

Додамо, що фізіолог з Австралії Рік Хей розповів, які продукти допоможуть впоратися з безсонням. Всі вони натуральні і не викликають побічних ефектів. 

https://narodna-pravda.ua/2018/03/04/yaku-zagrozu-tayit-u-sobi-dennyj-son-vcheni-poyasnyly/